Leopárdokat filmeztünk Szomód közelében – VIDEÓ

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében teljesen megújul a Magyar Honvédség. A kiképző harcjárművek után 44 darab Leopard 2 A7-es érkezik hazánkba. VIDEÓ

Horváth Sándor ezredes, a MH 25-ös dandár, 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka a Vasarnap.hu kérdésére elmondta, hogy a jelenlegi 12 Leopard A4-es harckocsit kiképzési céllal lízingelték. Beszámolt arról is, hogy további 44 darab Leopard 2 A7-es érkezik a jövőben hazánkba. Hangsúlyozta, hogy ezek a harckocsik a Zrínyi haderőfejlesztési program keretében kerülnek beszerzésre.

Somogyi Márton főhadnagy, a 11. Harckocsizászlóalj, 2. Harckocsiszázad századparancsnok helyettese elmondta, hogy tavaly július óta van lehetősége a magyar honvédeknek arra, hogy a Leopard 2 harckocsikkal idehaza gyakorlatozzanak. Kiemelte, hogy a harci jármű minden téren sokkal jobb értékekkel bír, mint a Magyar Honvédség által használt szovjet T–72-esek. Beszámolt arról is, hogy a harckocsi minden időjárási körülmény között maximálisan képes a rábízott feladatot végrehajtani.

Papp Andor főhadnagy, a 4. század századparancsnoka beszámolt arról, hogy a Leopard 2 harckocsik beszerzése óriási léptékű ugrást jelent a magyar haderő fejlesztésben. A harckocsi maximálisan felhasználóbarát, mely azért is fontos, hogy a harcjármű személyzete össze szokott legyen, jól megértsék egymást. A négyfős kezelőszemélyzet tudása így képes a Leopard harckocsi lehetőségeit maximálisan kihasználni.

 

Tóth Gábor

Benkő Tibor: A Trabantot egy Knight Rider-féle csodaautóra cseréljük

Nógrádi: Kelet-Európában elsülhetnek a fegyverek

Világháborúval fenyegethet Tajvan megszállása

Kiemelt képünk forrása Vasarnap.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre