Ukrán pálfordulás – ha az érdekük kívánja, akkor nem baj a többes állampolgárság

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beterjesztette a parlament elé a többes állampolgárságról szóló törvényjavaslatát.

Ezt az államfő maga jelentette be a parlament előtt tartott éves beszámolójában, amelynek témája az ország kül- és belpolitikai helyzete.

„Tudom, hogy a többes állampolgárság kérdése mennyire fontos az Egyesült Államokban, Kanadában és az EU-ban élő ukránok számára. Első alkalommal érezhetik a világ bármely táján élő ukránok azt, hogy nem pusztán ukrán származásúak, hanem ukrán állampolgárok is”

– hangoztatta Zelenszkij. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy a parlament tavaly Zelenszkij egyik hasonló javaslatát nem tűzte napirendre, mert szakértők szerint az állampolgárság kérdése az alkotmány módosítása nélkül, csak törvényi szinten nem szabályozható. Dmitro Kuleba külügyminiszter márciusban kijelentette, hogy lehetségesnek tartja a kettős állampolgárság engedélyezését Ukrajnában az orosz állampolgársággal rendelkezők kivételével.

 

(MTI)

Az oligarchákat ütnék, de a magyaroknak fog fájni

 

Még a komcsik is több jogot adtak a magyaroknak, mint a mostani ukránok

 

Ukrán össztűz zúdul a kárpátaljai magyarokra

Kiemelt képünkön Volodimir Zelenszkij ukrán komikus színész és elnökjelölt látható egy szavazóhelyiségben, szavazata leadása után az ukrán elnökválasztás második fordulójában Kijevben 2019. április 21-én. MTI/EPA/Sztepan Franko

Iratkozzon fel hírlevelünkre!