Lévai Anikó: Gondoljunk most is rájuk az adventi koszorú gyertyafényében!

Idén is Lévai Anikó jószolgálati nagykövet gyújtotta meg az első gyertyát az immár 30 éves Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) adventi koszorúján, és ezzel elindította a 26. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés kampányát, amelyből az ünnepek alatt és a következő év 365 napján teszik szebbé több ezer család életét.

Lévai Anikó, aki kezdetektől részt vesz a MÖS munkájában, az idei adománygyűjtés kapcsán úgy fogalmazott, a járványhelyzet miatt most még inkább szükség van az összefogásra, melyhez otthonról is könnyen lehet csatlakozni.

Lévai Anikó Rost Andreával és Gáncs Kristóffal gyújtotta meg az első gyertyát a MÖS-adventi koszorún (Fotó: MÖS)

„Ezzel a közös adventi gyertyagyújtással kezdődik a számunkra is legkedvesebb, legszívhezszólóbb kampányunk. Ilyenkor már számolgatjuk a vasárnapokat, az adventi koszorú gyertyáit, a gyerekek azt, hogy hányat kell még aludni karácsonyig vagy az adventi naptár meglepetéseit. Nekünk, az Ökumenikus Segélyszervezetnek is van számolgatásra okunk, hiszen az idén vagyunk 30 évesek. A mi képzeletbeli 30 ablakos adventi naptárunk ajtajai mögött egy-egy év van, és minden év mögött megannyi megrázó történet, emberi arcok, és a számukra nyújtott segítő kéz, cselekvő szeretet”

– foglalta össze az elmúlt három évtized munkáját a jószolgálati nagykövet. Lévai Anikó az idei évben is mindenkit a MÖS-adventi kampányhoz való csatlakozásra buzdított, és megköszönte a rászoruló családokkal együtt érzők adományait.

Lévai Anikó: A mi képzeletbeli 30 ablakos adventi naptárunk ajtajai mögött egy-egy év van, és minden év mögött emberi arcok, és a számukra nyújtott segítő kéz, cselekvő szeretet (Fotó: MÖS)

Lévai Anikó maga is részt vesz az ajándékok összeállításában (Fotó: MÖS)

„Ha minden év egy ablak, akkor az egyes ablakokban benne vannak az adventi adománygyűjtó kampányaink is, és minden évben ott láthatjuk azt a több ezer családot, akiknek szebbé, kedvesebbé, melegebbé, szeretettelivé és reményteljessé tudtuk tenni a karácsonyát ennek az adománygyűjtésnek a segítségével. Gondoljunk most is rájuk, az ő arcukat lássuk az adventi koszorú gyertyafényében, és köszönjük meg mindenkinek, aki idén is rájuk nyitja ezt a képzeletbeli ablakot!”

Online és személyesen is segíthetünk!

A 1353 tárcsázásával 250 forintot adományozhatunk (Fotó: MÖS)

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal bármikor és bárhonnan lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A gyűjtés a Tesco áruházakban már november 15-én elkezdődött, és advent első vasárnapjáig már több mint 60 000 darab 250 forintos adománykupont vásároltak az áruházak kasszáinál. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

 

Kiemelt képünk forrása: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Iratkozzon fel hírlevelünkre!