„Volt már ilyen, hadikommunizmusnak hívták annak idején”

Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is „behúzni” Márki-Zay Péterék, hiszen a hihetetlen magas rezsiszámláktól kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat - mondta a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Németh Szilárd hangsúlyozta: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének a rezsicsökkentést bíráló szavai beleilleszkednek abba a sorba, amit már megszokhattunk, példaként említette erre Bangóné „patkányozását”.

A kormánypárti politikus kifejtette, a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy elkezdi gyalázni, gúnyolni, pocskondiázni azokat, akik nem értenek vele egyet, vagyis a magyarok nagy többségét. Szerintem ez megengedhetetlen – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve:

Márki-Zay Péter a gúnyolódáson túl valójában veretesen beismerte, hogy miniszterelnökké választása esetén a teljes rezsicsökkentést úgy, ahogy van, eltörölné.

Kiemelte, a baloldal 2002-ben azt ígérte, hogy nem lesz gázáremelés, majd mégis tizenötször megemelte a gáz és a villany árát, aminek eredményeként előbbi háromszorosára, utóbbi kétszeresére drágult.

A baloldal mindenben szeretné teljesíteni a brüsszeli elvárásokat, egy olyan energiaunió létrehozását, amelyben az árakat a piac szabályozza – mondta Németh Szilárd.

„Jól látható, hogy ennek mi a következménye Németországban, Ausztriában, ahol idiótábbnál idiótább filmeket forgatnak arról, hogy mit kell majd akkor tenni, ha nem lesz gáz, meg nem lesz villany” – fogalmazott. Németh Szilárd szerint van egy másik következménye is annak, amit Brüsszel erőltet Európára: a gáz ára ötszörösére, a villany ára kétszeresére emelkedett egy éve alatt, valamint egekben vannak a benzin- és a gázolajárak. Nem véletlen az, hogy vannak országok, amelyek szintén alkalmaznák a magyar kormány nyolc éve sikeresen alkalmazott rezsipolitikáját – mondta a Fidesz alelnöke.

Hangsúlyozta, ennek alapja, hogy a kormány úgy tudja megvédeni a családokat és fenntartani az energiaszolgáltatás biztonságát, hogy nem a profitot helyezi előtérbe, hanem a magyar családok érdekeit.

Szólt arról is, amikor 2002-2010 között külföldi kézben voltak az energiaszolgáltatók, akkor azok azért kaptak tizenötször lehetőséget áremelésre, mert azt mondták: „a magyarok nem akarnak fizetni és ezért nekik nincs meg a megfelelő hasznuk”. Németh Szilárd aláhúzta, bár teljes képtelenségnek hallatszik, amiket a baloldal miniszterelnök-jelöltje mond, de szerinte valóban azokat a programokat támogatná, hogy

„az emberek cseréljék le kis autókra a családi autójukat, vagy egyáltalán ne is járjanak autóval, tartsanak majd különböző szüneteket a szolgáltatás igénybevételével, nehogy nagyon megterheljék az egész rendszert.

Volt már ilyen, hadikommunizmusnak is hívták ezt annak idején” – mondta a Fidesz alelnöke.

Németh Szilárd kitért arra is, hogy a főpolgármester már „lebukott” a Városháza-ügyben, miután először bujkált, majd magyarázkodott, összevissza beszélt, mindent megtett, hogy terelje a figyelmet erről a hihetetlen korrupciós botrányról, ami átlengi az ő vezetése alatt az egész Városházát. Elmondta, biztosan nem tud majd megfelelően működni a Városháza-ügy feltárására létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság, mert a testület a főpolgármester javaslatára nem hallgathatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt.

„Jól látható, hogy mindent el akarnak takarni, de világos mindenki előtt, hogy mi zajlik a Városházán” – mondta.

Kiemelte, „itt előre lejátszott ügyek vannak, ezekért mindenféle jutalék jár az embereknek, hol 10 százalék, hol 20 százalék és ugyanebben a rendszerben szerettek volna túladni a Városházán, ha úgy tetszik a munkahelyükön.

Ez teljesen megdöbbentő, de nem újdonság, hiszen 2010 előtt Demszkyék és Gyurcsányék ugyanezt csinálták: emlékszünk még a Posta-székház-botrányra, a MÁV-székház-botrányra

– mondta Németh Szilárd.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója beszédet mond Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából rendezett szoboravatáson és ünnepi hangversenyen a XXI. kerületi Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én. MTI/Mohai Balázs

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre