Már félmillió ember szülőföldön maradását segítette a Hungary Helps Program

A magyar kormány humanitárius segítségnyújtási programja, a négy évvel ezelőtt indult Hungary Helps Program mérföldkőhöz érkezett. Immár több mint ötszázezer válságövezetben élő ember szülőföldön maradását segítette elő. Ezt a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára jelentette be a Kenya fővárosának nyomornegyedében található Munkás Szent József Otthon magyar támogatással felépült szakképző épületének átadási ünnepségén.

Azbej Tristan Facebookon megosztott videójában ismertette, hogy Kenya jelenleg az egyik legfontosabb migrációs tranzitország Afrikában, ahol a lakosság jelentős része európai szemmel elképzelhetetlen nyomorban él. A radikális iszlamista fegyveres csoportok, mint az Al-Shabaab megerősödtek emiatt pedig a keresztény közösségek sok területen üldözéssel néznek szembe.

 

A Hungary Helps Program egyidőben ötszáz kilátástalan körülmény között élő kenyai fiatal képzésével segíti a társadalmi felzárkóztatásukat. Ez igazolja a magyar humanitárius és migrációs modell eredményességét is. A projekt az utóbbi négy évben közel 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket. Alapelvük, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani Európa irányába.

Kiemelt kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre