Egy emberkísérleten alapul a gender-ideológia

Miközben az LMBTQ-lobbi ellentmondást nem tűrő módon próbálja ráerőltetni akaratát a többségi társadalomra, érdemes megemlékezni az első, 1966-os emberkísérletről, amelyről méltatlanul kevés szó esik a nemváltásról szóló diskurzusban. John Money, a genderideológia úttörőjének ámokfutása egy életre megnyomorította a kanadai Reimer család életét, és később az ikerpár mindkét tagja az orvos által okozott traumák következtében követett el öngyilkosságot – olvasható Bíró András, a XXI. Század Intézet kutatójának írásában a 888.hu oldalán.

A genderideológia valódi arca

Az 1960-as évektől hosszú utat megtett genderideológiában kiemelkedő szerepe volt John Money kanadai pszichológusnak. Az elsők között hangoztatta, hogy „a társadalmi nem egy szociális konstrukció”, vagyis azok a normák, viselkedési szokások és szerepek, amelyeket a nőkre, férfiakra, lányokra és fiúkra oszt a társadalom, valójában mesterségesen erőltetett identitásokat és tanult magatartásformákat hoznak létre – emlékeztet cikkében Bíró András.

Leghíresebb esete a kanadai Reimer ikrekhez kapcsolódik, akiknek életére örökre rányomta a bélyegét az orvos genderideológiától vezérelt emberkísérlete.

Az ikerpárt 1966-ban, 7 hónapos korukban körülmetélésre utalták be egészségi problémáik miatt. Orvosi műhiba következtében az egyikük nemi szerve súlyosan megsérült. Money sorozatos tanácsaira hallgatva a szülők végül beleegyeztek, hogy nemátalakító műtétet végezzenek az akkor már 22 hónapos gyermeken. Innentől kezdve a Bruce-nak született kisfiút lányként nevelték Brenda néven, és a pubertáskorba lépve női hormonokat is elkezdtek adagolni neki.

Money kényszeresen akarta bizonyítani, hogy az emberek „gendersemlegesnek” születnek, és csak a szocializáció által alakul ki nemi identitásuk. Ennek alátámasztására használta volna a „nemiidentitás-kapu” („gender gate”) elméletét. Eszerint ha a kétévesnél fiatalabb gyermekeknek műtéti úton alakítják ki a biológiai nemét, majd annak megfelelő szellemben nevelik őket, akkor azonosulni fognak ezzel a ráerőltetett nemmel.

Az orvosi műhiba egyedülálló lehetőséget biztosított Money-nak elméletei bizonyítására, hiszen egypetéjű ikrek lévén a másik gyermek, Brian kontrollcsoportot biztosított a kísérlethez.

A Brenda néven nevelt Bruce azonban soha nem tudott azonosulni a ráerőltetett identitással, így mindig is azt érezte, hogy valami nincs rendben vele. A lányszerepbe kényszerített kisfiú esete bizonyította a nemi identitás biológiailag kódolt voltát.

Tönkretett életek

A család tagjai fokozatosan beleőrültek a kísérletekbe. A bűntudattal terhelt anya öngyilkosságot próbált elkövetni, az apa alkoholizmusba menekült, míg az ikerpár másik tagja, Brian a folyamatos elhanyagoltság érzésével felnőve hamar drogfüggővé vált és depresszióba süllyedt. Skizofrénia alakult ki nála, végül 2002-ben, 36 évesen öngyilkos lett.

Bruce-nak 13 éves korára elege lett ezekből a kezelésekből, majd miután szülei elmondták neki az igazságot, David néven kezdett új életet. Később megházasodott és párja gyermekeinek örökbefogadása által apa is lett. Azonban ő sem tudta kiheverni a gyermekkori traumákat, valamint depressziója mellett ikertestvére halálával sem tudott megbirkózni. 2004-ben, 38 évesen ő is öngyilkos lett.

A pedofilok védelmében akkor…

Money szégyenletes és morálisan elfogadhatatlan nézeteiről John Colapinto újságíró írt leleplező cikket a Rolling Stones 1997. decemberi számában. Egy pedofíliával foglalkozó holland folyóiratnak, a Paidikának pedig a következőt nyilatkozta:

„ha egy 10 vagy 12 éves fiú esetében azt látnám, hogy erősen vonzódik egy 20-as vagy 30-as éveiben járó férfihoz, és a vonzalom kölcsönös, akkor azt semmiképpen nem nevezném kórosnak.”

És most…

Ahogy arról a Vasárnap.hu oldalán is beszámoltunk, a BLM-hez hasonló kampány indult el a Twitteren egy új angol betűszó a MAP (Minor Attracted Persons, azaz fiatalkorúakhoz vonzódó személyek) megalkotásával, ezúttal a pedofilok jogaiért. A The American Conservative újságírója, Rod Dreher napokkal ezelőtt megjelent cikkében egy olyan egyetemi oktatóról ír, aki a pedofília jelenségét hétköznapi színben próbálja feltüntetni. Allyn Walker, az Old Dominion Egyetem tanára Twitter posztjában veszi védelmébe azokat, akik igyekeznek önmegtartóztatást gyakorolni.

Hovatovább, Long, Dark Shadow (Egy hosszú, sötét árnyék) című könyvének ismertetőjében a következőt írja:

„Megkérdőjelezve azokat a széles körben elterjedt feltételezéseket, amelyek szerint a kiskorúakhoz vonzódó személyek – akiket gyakran »pedofiloknak« neveznek – szükségszerűen egyben ragadozók és szexuális bűnözők is, ez a könyv az önmagukat megtartóztató, kiskorúakhoz vonzódó személyek (MAP) életébe kalauzolja el az olvasókat.”

Rod Dreher szerint a liberálisok új célja, hogy az LMBTQ-propaganda elterjesztése után a pedofíliát normalizálják. S bár a könyv és szerzőjének célja a gyermekbántalmazás megelőzése, az új betűszó megalkotása és alkalmazása sokkal inkább a pedofília relativizálására és elfogadására irányul.

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!