A világ ezernyi pontján csatlakoztak a szentségimádáshoz

Erdő Péter bíboros és a NEK Titkárság meghívására immár kilencedik alkalommal tartottak világméretű szentségimádási és imaláncot. Ez a mostani különleges, rendhagyó alkalom volt. „Legyen ez a világméretű szentségimádás a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmeiért való hálaadás, új lendületvétel! Éljük át ismét Isten megújító szeretetét!” – bátorítottak a szervezők.

Európa szinte minden országa csatlakozott az imalánchoz Krisztus Király ünnepének előestéjén. Templomokban, kápolnákban dicsőítették együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust – otthonaikból is sokan bekapcsolódtak.

70 országból, 1500 helyszínről csatlakoztak, többek között Lesotho, Tajvan, Ausztrália, de a részt vevő országok között találhattuk Izlandot, az Egyesült Arab Emírségeket, Chilét, Új-Zélandot, és számos más távoli, nem jellemzően katolikus országot is. Először kapcsolódott be az imaláncba Burundi, Mianmar, Bolívia és Kuba.

A szervezők kiemelték, hogy olyan országokból is jelezték részvételüket, ahonnan mindennaposak a keresztényüldözésről szóló hírek, így például Kínából és Nigériából is bekapcsolódtak.

Számos országban volt élő közvetítés templomokból, kápolnákból – közölte a NEK tikársága.

A szentségimádási lánc folytatódik: legközelebb 2022. június 18-án, szombaton hívják imádkozni a hívőket.

NEK Titkárság / Magyar Kurír

 

Úr s király a Föld felett