Polgárháborús dalt írtak át Pride-dallá

Az amerikai polgárháború idején született dalt írták át a Pride-ra. A harcoló katonák hazatérésének ünnepléséből így lett egy Pride-felvonulást népszerűsítő, gyerekeknek szóló dal, amit egy transzvesztita előadóművész énekel el.

Korábban már a V4NA is beszámolt, a Nickelodeon gyerekcsatorna az idén nyáron a Pride-hónap alkalmából több gyerekeket érzékenyítő videóval is készült. A kisfilmeket Nina West drag queennel együttműködve készítették el, aki két dalt énekelt el. Az egyik dalban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el az előadóművész.

A másik dal a szivárványcsaládokról szól, akik felvonulnak a Pride-on. Ehhez a dalhoz azonban egy, az amerikai polgárháború idején írt dalt használtak fel. Az eredeti dal a „When Johnny Comes Marching Home”, amit 1863-ban Patrick Gilmore írt. A szerzői jogokat pedig a bostoni Henry Tolman & Co. kiadó tartotta meg.

Ezt használták fel egyszerűen csak a szöveget átírva, és így lett egy, a háborúban harcoló katonák hazatérését ünneplő dalból, a Pride-felvonulást életető dal. A videó itt tekinthető meg.

(V4NA)

Iratkozzon fel hírlevelünkre