Kedden vesznek végső búcsút Mádl Dalmától

Jövő kedden délelőtt 10 órakor helyezik örök nyugalomra Mádl Dalmát, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségét, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetét; az esemény nem lesz sajtónyilvános - közölte a család nevében a Nemzeti Örökség Intézete szerdán az MTI-vel.

A közleményben tudatták: a római katolikus szertartás szerinti temetés a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 28-as parcellájában lesz, ezt követően 13 órakor engesztelő szentmisét tartanak lelki üdvéért a Magyar Szentek templomában. Sem a temetés, sem a gyászmise nem sajtónyilvános – emelték ki.

Hozzátették: a család kérése, hogy a temetésen megjelentek mellőzzék a temetést követő részvétnyilvánítást, és a virágra vagy koszorúra szánt összeggel a Katolikus Karitász segítő munkáját támogassák a Raiffeisen Bank, 12011148-00124534-00100008-as számlaszámra történő utalással.

Mádl Dalma életének 89. évében október 22-én hunyt el. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és szervezete, a Katolikus Karitász saját halottjának tekinti – olvasható a közleményben.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre