Az Országházban a baloldal a szájára se veszi Márki-Zay nevét

Márki-Zay Péter Karácsony Gergely (Fotó: Szennyes Krisztián / Vasarnap.hu)

Október 23-án a baloldali összefogás még éljenezte Márki-Zay Pétert. Az Országház hétfői ülésnapján azonban a baloldali képviselők szinte ki sem ejtették a szájukon miniszterelnök-jelöltjük nevét. A 33 felszólalás közül csupán egyetlen egyben, egyetlen egyszer említették meg.

Mindez arra enged következtetni, hogy parlamenti háttér nélkül Márki-Zay Péter pozíciója ingatag, ki van szolgáltatva a Gyurcsány Ferenc-vezette Demokratikus Koalíció (DK) akaratának.

Úgy néz ki, a baloldali pártok nem kívánják felépíteni az előválasztás újdonsült nyertesét. Hallgatnak róla.

Sokat elárul a viszonyokról, hogy melyik volt az az egy felszólalás, amelyben megemlítették a „közös” jelölt nevét. Tordai Bence az azonnali kérdések viszontválaszában, a következő kontextusban hozta fel Márki-Zayt:

„(…) Éppen ma robbant ki egy újabb botrány, miszerint Márki-Zay Pétert is megfigyelték (Derültség a kormánypártok soraiban), és az erről szóló dokumentumokat a DK-soknak adták át abban a reményben, hogy majd ők felhasználják, de csalatkozniuk kellett, hiszen az ellenzék egysége ennél sokkal erősebb, hiába próbálnak éket verni közénk. (Derültség és közbeszólások a kormánypártok soraiban) (…)”.

Úgy néz ki, a baloldali előválasztás nyerteséről valóban hallgat a baloldal. STOP Márki-Zay Péter…

Ifj. Lomnici: nem riadunk meg a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal provokációjától

Csintalan Sándor kiosztotta Márki-Zay Pétert

Gyurcsányt és Sorost védte Márki-Zay

Kiemelt képünk forrása Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!