Kásler: A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán.

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott. A szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.

A miniszter kiemelte: a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte. Gazdag arisztokrataké0t – kastélyában kórházat kialakítva – ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát. Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate díjban hetvenkilencen részesültek. Huszonhárman pedig miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át.

(MTI)

Kiemelt képünkön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2021. október 26-án. MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre