Hazánkba látogathat ismét Ferenc pápa

Görögországba és Ciprusra utazik Ferenc pápa december első hetében - jelentette a Kathpress az egyházfő Télam argentin hírügynökségnek adott interjújára hivatkozva, amelyben a pápa arra is utalt, elképzelhető, hogy Magyarországra is hamarosan ellátogat.

Hivatalos bejelentések szerint 2022-re afrikai és óceániai utat tervez a katolikus egyházfő, illetve egy még 2020-ra előjegyzett kelet-timori és pápua új-guineai látogatást akar bepótolni.

Egyelőre még nem tudni biztosan, hogy a december 3. és 5. közötti görögországi és ciprusi látogatás során elutazik-e a pápa Leszbosz szigetére, ahol 2016 áprilisában kitérőt tett egy menekülttáborba.

Az interjúban Ferenc pápa utalt arra, hogy esetleg még egy kongói és egy magyarországi látogatás is szóba jöhet a jövőben.

A katolikus egyházfő szeptemberben az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából járt Budapesten, ahol a Hősök terén csaknem százezer hívő előtt tartott misét.

 

(MTI)

Ferenc pápa hazánkban „virágzást látott, fiatal párokkal és gyerekekkel”

 

„Veletek és értetek mondom: Isten áldd meg a magyart!”

 

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson – fotógaléria

Kiemelt képünkön Ferenc pápa és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek látható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozón a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában 2021. szeptember 12-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!