A gyermeki imádságnak hatalmas ereje van

egymillió gyerek imádkozza a rózsafüzért ACN kezdeményezés október 18 Forrás: Twitter

Több mint kétszázötvenezer gyerek csatlakozott tegnap az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez, amelynek keretében a világ egységéért és békéjéért imádkoznak.

Az Aid to The Church in Need (ACN), azaz magyarul a Szenvedő Egyház Megsegítése nevezetű vatikáni szervezet minden év október 18-án megrendezi az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” nevű kezdeményezést, amelyen a világ bármely pontján élő gyerekek reszt vehetnek.

A kezdeményezést a fatimai Szűzanya szavai ihlették, aki azt mondta, a rózsafűzér gyermeki imádkozása igazi változást és békét hozhat a világnak.

Martin Barta atya, az ACN spirituális vezetője szerint „sok országban a gyerekeket fokozottan érinti a háború és az üldöztetés”. Szerinte a közös rózsafüzérimádság kiváló lehetőség, hogy a gyerekek együtt imádkozzanak és kifejezzék együttérzésüket.

Idén 136 országból több mint kétszázötvenezer gyerek csatlakozott a kezdeményezéshez, azaz regisztrált az ACN felületén, letöltötte és tegnap elmondta a huszonhét nyelven elérhető rózsafüzér imádságot.

Idén egy mianmari katolikus közösség is részt vett a kezdeményezésben, melynek vezetője levélben köszönte meg az ACN-nek a lehetőséget, és elmondta, hogy a rózsafüzér erőt adott számukra a nehéz időkben, amelyeket most át kell élniük hazájukban az államcsíny után.

„Hónapok óta nagyon rossz helyzetben vagyunk” – írja levelében a katolikus vezető, aki biztonsága érdekében nem szeretné, ha személyazonossága kitudódna. – „A mi környékünkön nagyon súlyos a pandémia, minden faluban lezárások vannak. A rózsafüzér mindennapos imádkozása az egyetlen fizikai és mentális erőforrás számunkra”.

Azt is megírta, „egyházmegyénk csatlakozik önökhöz az imádságban. Hálás vagyok minden kezdeményezésért, szeretetért és nagylelkű támogatásért az önök részéről”.

A kampány Venezuela fővárosában, Caracasban indult 2005-ben, amikor gyerekek egy útszéli szentélynél imádkozták a rózsafüzért, és a jelenlévők közül sokan megérezték a Szűzanya jelenlétét, és rögtön Pio atya szavaira gondoltak:

„Ha egymillió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért, a világ megváltozik”.

Kiemelt képünk forrása az ACN Twitter oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre