Az al-Kaida a 9/11-esnél is pusztítóbb terrortámadással fenyegeti a gyengülő USA-t

terrortmáadás forrás pixabay

Múlt hét szerdán az al-Kaida arab-félszigeti mozgalma közzétett egy videót, amelyben figyelmeztette az amerikaiakat, hogy készüljenek fel a szeptember 11-eihez hasonló volumenű terrortámadásra.

Oszama bin Laden annak idején az Iszlám Államot erős lóhoz hasonlította, amikor azt mondta, az emberek, ha látnak egy erős és egy gyenge lovat, az erőset fogják választani. Most utódai, ahogy a Frontpage Mag fogalmaz, megérezték, hogy a Joe Biden vezette Egyesült Államok egy „igen gyenge ló”, és egy múlt szerdai videóban a szeptember 11-ei merényleteknél is pusztítóbb terrortámadással fenyegették az amerikaiakat.

A videó az „Üzenet az amerikai népnek: még nem tanultátok meg a leckét” címet viseli, és egy, korábban a Guantánamo fogolytáborban fogva tartott terrorista, Ibrahim al-Qousi látható benne. Al-Qousi szerint „a legnagyobb veszteség, amelyet Amerika elszenvedett – az anyag, és emberi veszteségek mellett – az az ország megítélésén és hírnevén esett csorba”. Vagyis Amerika nem mondható már a világ legerősebb nagyhatalmának, ami a cikk szerzője, Robert Spencer szerint nagyban Joe Biden elnökségének köszönhető.

A terrorista kijelenti, hogy a tálibok győzelme azért nagyszerű Afganisztánban, mert megértették a vallás lényegét, és visszaállították az iszlám kalifátust, amely a saría törvénye alapján működik.

Al-Qousi szerint Biden mégsem értette meg a leckét, amikor kijelentette: „húsz év után megértettük a leckét, még ha a nehezebb úton is.” Azt mondja ugyanis „ha az USA elnöke hibaként csupán arra gondol, hogy afganisztáni beavatkozásuk, amely vereséghez vezetett, stratégiailag hibás lépés volt, az azt jelenti, hogy nem tanulták meg, de még csak meg sem értették a leckét”.

Azt is hozzáteszi, hogy aki azt gondolja, Amerika elmenekülhet a dzsihád elől, ha elhagyja Afganisztánt, az naiv. Bár a videóban Al-Qousi ezt nem említi, a Frontpage Mag szerzője felhívja a figyelmet Bin Laden egy 2002-es levelére, amelyben azt írja az amerikaiaknak: „Az első dolog, amire hívunk titeket, az az Iszlám.” Ameddig Amerika nem tesz eleget a hívásnak, addig a dzsihád nem ér véget, írja az al-Kaida alapítója.

A szerdai videóban pedig ezt üzeni Al-Qousi: „Addig nem vagytok biztonságban, ameddig nem értitek meg a leckét, és ameddig nem változtattok azon, ami miatt a 2001-es támadás is történt (…) Amerikaiak, addig nem vagytok biztonságban, amíg harcoltok az Iszlám ellen.”

Biden pedig mindeközben migrációt támogató politikájával még egy akadályt is elgördített a terroristák elől.

„Amerikaiak, tudjatok róla, hogy a mudzsáhidok számára ma már nincsenek határok, és a világ bármely pontjáról odamehetnek (Amerikába), hogy véghez vigyék, amit akarnak. Valójában a föld felszínén élő összes muszlim vállalkozó kedvű mudzsáhid”, üzeni az egykori guantánamói fogoly.

Végül megfenyegette az amerikaiakat, hogy a dzsihád következő mészárlása nem a 9/11-es támadás pontos utánzata lesz, de lehet, hogy még sokkal fájdalmasabb. „Addig nem lesz béke, amíg nem álltunk bosszút, csak úgy, mint szeptember 11-én, Allah akaratából”, fejezi be.

Forrás: Frontpage Mag

Iratkozzon fel hírlevelünkre