Össze-vissza hazudoznak az angolok

A rongálás évtizedes hagyománya a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak

Kifene foglalkozna egy focimeccsen történt balhéval, amennyiben az nem eszkalálódna oda, hogy a rangosnak mondott brit sajtó lassan már azt pedzegeti: Orbán képeztette ki a magyar (meg a lengyel) ultrákat. Az ember esze megáll (jóval a briteké után).

Én eddig az angol fociról csak annyit tudtam, hogy a pályán általában fair a play, míg a pályán kívül a világ legállatabb csordájaként rombolják a válogatottjuk meccseinek otthont adó városokat az angol drukkerek. Ha angol csapatot vártak a világ bármely városába, ott jó előre felkészültek a legrosszabbra: rohamosztagok nehéz vasban, ragasztószalagozott kirakatok, no meg önkéntes kijárási tilalom várta őfelsége szurkolóit.

Az életéért kilencéves kisfiával menekülő dán zászlós apuka, a Marseille-i sajnálatos események, saját néger játékosaik „inzultálása” vereség esetén, olasz-dán-belga-francia (és magyar) himnuszok kifütyülése, szétvert belvárosok, vendéglők, járókelők súlyos bántalmazása Moszkvától Londonig – évtizedes hagyománya ez a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak.

Az angol sereglet tevékenykedését mindig defenzíve igyekeztek tompítani a vonatkozó rendfenntartó szervek; a részegen randalírozó, verekedő csürhét még az orosz zsaruk sem próbálták viperával noszogatni a békességre.

Na most, itt van ez a legfrissebb angol-magyar. Ahol „állítólag” minden. Pontosabban nem minden, mert egyetlen hiteles forrás az a felvétel, ahol az látható, amint nagyszámú helyi rendfenntartó viperával püföl néhány magyar (és lengyel) drukkert. Illetve van még egy videofelvétel, amelyen a drukkerek kiszorítják a lelátóról az antirasszista jogvédő hadsereget, ezt követően pedig helyreáll a rend.

Hírként olvasható volt még, hogy az angol rendfenntartók amolyan megelőző támadást hajtottak végre a brit térdelőshow kifütyülése után (amit viszont megelőzött a magyar himnusz gúnyolása), szó volt még valami szóbeli inzultusról, ami állítólag valamelyik helyi, vélhetően afroangol szotyiárust szomorította el, ám erre vonatkozólag semmiféle bizonyíték nincs, mint ahogy a „térdelést elutasító” molinó sem indokol egy viperás támadást.

Letartóztattak két(?) magyart, meg egy lengyelt; a FIFA, UEFA, meg mittudomén melyik emberjogi futballszervezet pedig erősen vizsgálódik.

Az eredményt illetően ne legyenek kétségeink: vélhetően annyi zártkapus meccsre ítélik majd a magyar focistákat, amennyiért akár még rommá is törhették volna London belvárosát a magyar ultrák – jó angol szokás szerint.

 

Mészáros József

A szerző további írásai itt olvashatók.

Kiemelt képünkön: Szalai Attila (balra), Kecskés Ákos (lent) és Nagy Zsolt (jobbra), valamint az angol John Stones (fehér mezben, balra) és Tyrone Mings a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia-Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre