Fegyveresek támadtak meg egy keresztény falut, két ember meghalt

Ötven fegyveres muzulmán férfi támadott meg öt testvért, akik épp a földjükön dolgoztak egy Chak Bethlehem nevű keresztény faluban, Pakisztánban. A testvérek közül ketten meghaltak, hármukat kórházban ápolják.

A fegyveres támadók minden előjel nélkül tüzet nyitottak a keresztény férfiakra, akik mindaddig békésen dolgoztak a földjeiken. A lövések zajára a falu több lakója odagyűlt, hogy a testvérek segítségére siessen, de a támadók őket sem kíméltek, közülük is sokan megsérültek. Ezután a fegyveresek bementek a faluba, fosztogattak, gyújtogattak és feldúlták a házakat.

A keresztény testvérek közül kettő, Haroon Masih és Yaqoob Masih életét vesztette a támadásban, két bátyjukat könnyebb sérülésekkel szállították a DHQ Okara kórházba, az ötödik testvért pedig súlyos fejsérüléssel ápolják a Mayo Lahore kórházban.

A falu lakói közül többen szenvedtek könnyebb sérüléseket, sokak otthona lakhatatlanná vált. Ráadásul a családok továbbra is rettegésben élnek, mert bár a rendőrség eljárást indított az elkövetőkkel szemben, a támadók továbbra is szabadlábon vannak, és megígérték, hogy amíg a falu lakói keresztények, vissza fognak járni.

Forrás: Stop Persecution of Christians

Iratkozzon fel hírlevelünkre