Jakab Péter, a semmi elnöke

A Fekete Lovag legalább olyan szomorú, mint amennyire legendás karakter. Mindenkinek megvan, kire gondolok, ugye? A Gyalog-galopp egyik abszolút mellék-, inkább epizódszereplőjére. Aki kihívja egy párbajra Arthur királyt, és amikor az levágja karjait és lábait, torzóként a földön feküdve csak azt hajtogatja: egyezzünk ki egy döntetlenben!

No, ő a valóságban Jakab Péter.

Jakab Péter és valami a pohárban
Forrás: Jakab Péter Facebook-oldala

Jakab Péter, a kifordult, saját maguk által ezerszer megtagadott Jobbik elnöke. Amely egykor legalább volt valamilyen – nem valami dicséretes, finoman szólva, de volt -, most pedig már azt sem tudják, minek vannak. Leginkább talán Feri féregnyúlványaként. Maximum.

Jakab Péter annak a pártnak a vezetője, amely megszűnt vidéken erőt képviselni. Az elnök, aki alatt Északkelet-Magyarországon is elveszett a Jobbik nimbusza. Ott, ahol felemelkedtek. (Különben ez már tavaly ősszel is látszott, a szerencsi időközi választáson.) Se lélek, se szív, se gerinc. Csak egy vonagló, nyálkás izé. Ez a Jobbik, kedves 2006-osok! Tessék, fogyasszátok egészséggel!

A párt megszűnt, megsemmisült, felzabálta Gyurcsány, miközben hálás csicska módjára somolygott körülötte Jakab. Aki annyira népszerű, hogy még saját, szűkebb, miskolci pátriájában is megverte Dobrev és feleannyi szavazatot kapott, mint a helyi, jobbikos jelölt. Úgyhogy adódik a kérdés, tulajdonképpen mire van ekkora arca Jakabnak? Hogyan lehet ilyenre szert tenni, nulla teljesítménnyel? Miből ered ez? Ha bolsikkal egyezel ki, automatikusan jár hozzá a bicskanyitogató stílusuk?

Mert itt van ez a Jakab, aki valami murcinak tetsző, félig teli pohárból, valami rácsos lépcső előtt handabandázik. Annak kapcsán, hogy Orbán Viktor elment egy kocsmába és nyugdíjprémiumot meg 13. havi nyugdíjat jelentett be.

Jó, értem, ez igazából Jakab közege, de egyszer-egyszer mindenki elmehet vendégjátékosnak. És mint valami ténsférfi – vagy transzténsasszony, ha így jobban tetszik neki – hőbörög, háborog, nyavalyog.

Méltóságot persze hiába várnánk, de egy kis belátást tán a még megmaradt szavazók se bánnának. Akik persze túl sokan nem lehetnek és ezzel az erővel szavazhatnának a DK-ra, de mégis. Mert ha Jakab éppen nem Dobrevet védi és fenyegetőzik, akkor mit is csinál? Tán abban, hogy Fekete-Győrön kívül mindenki elverte, mint jég a határt, ez a viselkedés is benne lehet.

Túl- és kijátszotta ezt a szerepet, na.

Persze sokadszorra is feltehetném a kérdést a még meglévő jobbikosoknak: ez nektek tényleg jó? Frankón?

Mert akkor nem szóltam.

Iratkozzon fel hírlevelünkre