Materazzi szerint nem csak a feketéket érinti a rasszizmus problémája

Marco Materazzi, Forrás: Twitter

Október 9-én az egykori olasz hátvéd, Marco Materazzi reagált Lilian Thuram, egykori francia válogatott labdarúgó kijelentésére, miszerint a fehér olasz edzőknek és focistáknak jobban ki kéne állniuk a bajnokságukban „dúló” rasszizmus ellen. Materazzi szerint egykori ellenfele következetlenül lázadozik.

„Elítélem a rasszizmust, de Thuram egyszer sem hagyta el felháborodva a stadiont, amikor azt kiabálták: „k*rva anyád, Materazzi’”, írta a korábbi világbajnok, arra utalva, hogy míg egyes focisták nem hajlandók folytatni a játékot a közönség rasszista bekiabálásai ellen lázadva, Thuram annak idején sosem állt ki őmellette. Majd cinikusan hozzátette: ami a stadionokban folyik, az „diszkrimináció a feketék, a fehérek és azok ellen, akiknek k*rva az anyjuk”. Materazzi egyébként tizenöt évesen elveszítette édesanyját, ezért az őt érő inzultus különösen érzéketlen és sértő volt a szurkolók részéről.

Lilian Thuram egy Napoli–Juventus meccs után kirobbanó rasszizmusbotránnyal kapcsolatban szólalt fel. A következőket mondta:

„A fehér játékosok és edzők sokat tehetnének. Ha nem teszel semmit, az azt jelenti, hogy elfogadsz egy tényállást.

Forrás: Valeurs Actuelles

Kiemelt képünk forrása Marco Materazzi Twitter oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre