Beethovent nem hagyják nyugodni – hol „lefehérezik”, hol „lefeketézik”

Roberto Blanco popénekes arra kérte Bécs polgármesterét, exhumálják a klasszikus zene egyik legnagyobbjának maradványait, majd végezzenek DNS-tesztet rajta, mivel véleménye szerint Beethoven fekete volt – írja cikkében az Origo.hu.

Beethoven 1827-ben halt meg Bécsben, egy ideje azonban a radikális baloldal folyamatosan azt próbálja bebizonyítani, hogy a világ egyik legismertebb zeneszerzője igazából fekete volt. Erről egyébként először az 1930-as években írt egy fekete újságíró, majd az elmélet 2015-ben, a „woke” propagandagépezetnek köszönhetően ismét elterjedtté vált.

Most Roberto Blanco német popénekes egy YouTube-videóban kérte arra Bécs polgármesterét, hogy exhumálják Beethoven maradványait, és vizsgálják meg, hogy inkább „önre (a fehér polgármesterre) vagy rám hasonlít”.

Mint az Origo.hu írja, a mostani Beethoven-ügy merőben szembemegy a korábbiakkal, hiszen 2020-ban éppen a radikális baloldal támadta folyamatosan a zeneszerzőt többek között azt állítva, hogy az 5. szimfónia a gazdag fehér elit himnusza, és őket hivatott magasztalni, miközben az LMBTQ-közösséget és más kisebbségeket elnyomni hivatott.

Forrás: Origo.hu

 

Elkészült Beethoven legújabb műve

Kiemelt képünk forrása: Wikipedia

Iratkozzon fel hírlevelünkre