Templomnál gyújtogattak az abortuszpárti tüntetők Amerikában

tűz Forrás: Pixabay

2011 óta szeptember 28-a a nemzetközi biztonságos abortusz világnapja. Ennek alkalmából az amerikai kontinensen nagy hagyománya van az abortuszpárti tüntetéseknek, amelyek gyakran egyházellenes erőszakba torkollanak. Sajnos ez idén sem volt másképp.

A Catholic News Agency portugál híroldala arról tudósított, hogy a kolumbiai Medellin városában erőszakos abortuszpárti tüntetők felgyújtottak egy templomot, annak tudatában, hogy odabent éppen szentmise folyik, több, mint ötven résztvevővel.

A plébános, Guillermo Zuluaga atya szerint a tüntetők – körülbelül száz nő – este fél hét körül kezdték a zavargást a Loyolai Szent Ignác-templom előtti téren. Mivel a templomban épp az esti szentmisét ünnepelték, a hívek közül néhányan azonnal bezárták az ajtókat, hogy a tüntetők ne tudjanak bemenni. A zárt ajtók látványa feltüzelte a saját jogaikért tüntető nőket, akik rögtön nekiestek a több mint százéves faajtóknak, először csak egyházgyalázó feliratokkal firkálták össze, majd felgyújtották.

„Az emberek pánikba estek, mert amikor elkezdtek égni az ajtók, azt gondolták, hogy bent fognak égni a templomban” – mesélte a plébános.

A híveknek végül sikerült épségben kimenekülniük a sekrestyén keresztül. Szemtanúk szerint a tüntetők egy másik csoportja később visszatért a templomhoz, hogy még jobban megrongálják annak maradványait. A plébános által felbecsült károk értéke körülbelül hatvanmillió forintnak felel meg.

Nem ez volt azonban az abortuszpárti tüntetők egyetlen támadása a katolikus egyház ellen. Másnap, szeptember 29-én, az Egyesült Államokban, a coloradói Boulderben a Mária Szent Szíve-templomot rongálták meg „Jézus szereti az abortuszt”, „el a kezekkel a méhemtől” és „nem kérünk a tiltásaitokból” feliratokkal.

A templomhoz tartozott egy négyezer keresztből álló emlékmű is, amelyet az Egyesült Államokban meggyilkolt magzatok tiszteletére állítottak. Az abortuszpárti tüntetők ezeket sem kímélték, körülbelül minden második keresztet megrongálták.

Forrás: ACI Digital

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre