Kasztrálnák a nagycsaládos férfiakat

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy demokrata képviselő. Ennek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyermekes férfit vazektómiára kellene kötelezni.

Pennsylvania állam képviselőházának demokrata párti tagja, Chris Rabb egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely kötelezővé tenné a vazektómiát a 40. életévüket betöltött vagy három gyermeket nevelő férfiak számára.

A törvényjavaslat megengedné, hogy a nők pert indítsanak azon férfiakkal szemben, akik miatt akaratukon kívül teherbe estek. A javaslat szerint a váratlan terhesség esetén azokat a férfiakat is meg lehetne büntetni, akik hanyagságból nem foglalkoztak a fogamzásgátlással.

Chris Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a ciszgenderű férfiak személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben. Állítása szerint ugyanis „megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. A képviselő hozzátette azt is, hogy a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések eddig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról.

(V4NA)

Kiemelt kép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre