Ezek a fiúk csak Isten előtt térdelnek le

Justin Simmons a csapata 26-0-s győzelme után a CBS-nek adott interjú miatt majdnem lekéste a „kötelező” meccs utáni imát a pályán. Megindító történetet osztott meg rajongóival az Instagramon.

„Minden egyes játék után itthon vagy idegenben egy maroknyi játékos mindkét csapatból összegyűlik a pálya közepén, hogy elmondjanak egy imát. Ez a kedvenc dolgom, ha a vasárnapi meccsekről van szó. Hálát adni és dicsérni az Urat, mindegy, hogy győztünk vagy vesztettünk.”

A katartikus győzelem után a sportriporterek azonnal leszólították a pálya szélén, ám az interjú végén azonnal hátrafordult, hogy megnézze lekéste-e a közös imát csapattársaival. 

„Aggódtam, hogy lekésem az imát, és le is késtem”– írta bejegyzésében Simmons. 

Teddy Bridgewater, a csapat hátvédje viszont tudta, hogy csapattársa az imát semmi pénzért nem hagyná ki, úgyhogy ott maradt a pályán és megvárta őt, hogy külön imádkozhasson vele.

„Mindig van annak oka, hogy az Isten milyen embereket hoz az életedbe, attól függően, hogy épp milyen »szezonban« tart az életed. Teddy nem tudta, sosem mondtam neki, de szükségem volt arra az imára.”

A focista a TeamJesus hashtaggel zárta bejegyzését, követőinek pedig azt üzente: „azért osztom meg ezt a történetet veletek, hogy emlékezzetek, az Isten mindig veletek van. Az időzítése tökéletes, az ebben való megnyugvás pedig feltölt. Isten áldjon titeket!”

A Black Lives Matter mozgalom fellángolásakor, tavaly májusban a focista a békés kiállás mellett kampányolt: „Megértem a fájdalmat és a gyászt, de ez nem csak George Floydról szól. Ez arról a több mint 300 évről szól, amíg a rendszer elnyomott minket. 

Erőszak hatására viszont ez nem fog változni. Így ma nem lesz részünk semmiféle erőszakos cselekedetben. Nem. Mi leszünk a változás.”

Kiemelt képünk forrása: Instagram/jsimms1119

Iratkozzon fel hírlevelünkre