Kocsis: Minden úgy alakult a színjátékban, ahogy Gyurcsány eltervezte

Minden úgy alakult a színjátékban, ahogy azt Gyurcsány Ferenc eltervezte – értékelte az ellenzéki előválasztás első fordulóját Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta: Gyurcsány Ferenc „bedarálta” a Momentumot, az LMP-t, és megsemmisítette a Jobbikot is, az MSZP-t pedig „már rég kinyírta”. Megjegyezte azt is: nyilvánvaló, hogy Márki-Zay Péter is csak „reggeli” lenne a baloldal vezérének.

Kocsis Máté szerint mára az is végleg eldőlt, hogy nincs a baloldalon semmilyen új lendület, új arcok, semmilyen lezárt múlt, más politika, mert „a baloldal megújítására tett erőtlen kísérlet csúfosan megbukott”. Ez eleve is bukásra volt ítélve, csak a benne részt vevők politikai képességek hiányában nem vették észre – tette hozzá. Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc az „egyeduralkodó”, az ő vezetésével a „kudarcos múlt emberei” térnek vissza a baloldalra a következő évtizedre.

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, Gyurcsány Ferenc mindent leuralt, a kicsiket felszámolta, és lényegében már csak két lehetőséget hagyott: vagy a felesége lesz a miniszterelnök-jelöltje, vagy a „fővárosi bábja”, aki már 17 évvel ezelőtt is a fizetési listáján volt, és aki azóta is szolgalelkűen hajtja végre akaratát.

„Folytatódjék hát a színjáték a baloldalon, de a végén biztosan csak egy nevet: Gyurcsány Ferenc. Megint ránk marad a feladat, hogy legyőzzük jövő tavasszal, készüljünk!”

– írta Kocsis Máté.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Kocsis Máté Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre