A kérdés, hogy visszafizeti-e Karácsony a jogtalanul felvett pénzt

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a miniszterelnökségre pályázó Karácsony Gergely megfelelő képesítés nélkül taníthatott tíz éven át a Corvinus Egyetemen, csütörtökön pedig arra is fény derült, mennyit keresett ez idő alatt a jelenlegi főpolgármester.

A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került iratok szerint Karácsony 2004 és 2014 között csaknem bruttó 25 millió forinthoz jutott az egyetemtől – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Vajon visszafizeti-e az összeget Karácsony Gergely?

A kérdés semmiképpen sem légből kapott. A baloldali politikus ugyanis rendre a jogállam fontosságáról, a szabályok betartásáról és betartatásáról beszél, és miután az Oktatási Hivatal vizsgálata arra mutatott rá, hogy Karácsonynak sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezése nem felelt meg az egyetem szabályzatának, illetve a törvényi előírásoknak, alappal merül fel a milliók visszafizetésének lehetősége.

Mint a Magyar Nemzet írja, csütörtöki cikkük után kérdést intéztek a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályához, arról érdeklődve, hogy a szabálytalanságok kiküszöböléséért, a jog érvényre jutásának garantálásáért tervezi-e Karácsony Gergely, hogy visszafizeti a törvénytelenül felvett összeget.

A főpolgármester a lap megkeresésére egyelőre nem reagált.

(Forrás: magyarnemzet.hu)

Kiemelt képünkön Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester beszél első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre