Ovisoknak rendeztek Pride-ot

Ovisoknak szervezett Pride programokat a svédországi Karlstad több óvodája. Az eseményről az önkormányzat számolt be közösségi oldalán.

Szivárványos zászló és saját Pride-graffiti készítése, egy közös menetelés. Ezek a programok is szerepeltek az óvodásoknak rendezett Pride-on a svédországi Karlstadban. A szeptember elején megrendezett eseményről az önkormányzat közösségi-oldalán számolt be.

Mint írták, az érintett óvodák sokat tesznek azért, hogy mindenki az lehessen, aki akar, ez volt a program fő üzenete is.

A képeken látszódik, hogy az ovisok szivárványos zászlókat lengetnek, az óvónők különböző jelmezekbe öltöztek, vagy szivárványos kiegészítőket viselnek, a gyerekek pedig festékszóróval készítettek egy Pride-graffitit is. A graffitin egyébként megjelenik a transzneműek kék-rózsaszín-fehér zászlója is.

Kritikus hangok

A rendezvényt a kommentelők közül többen is kritizálták. Sokak szerint egyáltalán nem kellene mindenféle ideológiára tanítani a gyerekeket, egyszerűen csak hagyni kellene, hogy gyerekek maradjanak. Többen azt írták teljesen természetellenes transz-ideológiára tanítani a gyerekeket és óvodásoknak arról beszélni, hogy megváltoztathatják a nemüket. Mások szerint a kisgyerekeknek még azon sem kellene gondolkoznia, hogy a fiúkat vagy a lányokat szeretik. Az önkormányzat azt közölte, hogy előzetesen tájékoztatták a szülőket a programról, és nem volt kötelező a részvétel.

Svédországban egyre gyakoribbak a hasonló programok

Ahogy arról korábban a V4NA beszámolt, augusztusban a Pride-hónap kapcsán egy svéd kisváros, Simrishamn könyvtára is megrendezte saját Pride-hetét, amivel a gyerekeket célozta meg. A könyvtár közösségi oldalán számolt be róla, hogy bár az LMBTQ-témák és az elfogadás mindig fontos számukra, most egy kis extrával is készültek.

A bejegyzésben közzétett képeken jól látszik, hogyan öltöztetik szivárványszínekbe a könyvtárat, és hogy milyen rengeteg LMBTQ témájú gyerek- és ifjúsági könyvet gyűjtöttek össze.

A könyvtári Pride-hét során ezen kívül kézműves foglalkozásokkal és előadásokkal várták a gyerekeket és a kamaszokat.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre