Kirúgták az állásából, mert a pályán imádkozott

A futballmeccsek után a pályán imádkozott az edző, ezért elbocsátották állásából. A fellebbviteli bíróság jogszerűnek találta kirúgását, ezért most a legfelsőbb bírósághoz fordul az amerikaiak vallásszabadsága érdekében.

Joe Kennedy keresztény futball edző a pálya 50 yardos vonalánál csendben, letérdelve imádkozott az iskola focimeccsek után, ezért elbocsátották. A Washington állambeli Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróság döntése szerint kirúgása jogszerű volt, mert megsértette a kerület szabályzatát, amely az állam és egyház szétválasztásán alapul.

A Christian Headline információi szerint a legfelsőbb bíróság 2019-ben nem akarta tárgyalni az ügyet, négy bíró azonban úgy döntött, hogy mégis megvizsgálják a korábbi döntést. Joe Kennedy-t a First Liberty Institute nevű szervezet képviseli. Szerintük az iskola megsértette az edző alkotmányos jogait. Kelly Shackleford vezető jogász szerint,

„egyetlen amerikait sem szabad arra kényszeríteni, hogy válasszon a hite és a szeretett munkája között.”

Mint mondta, a fellebbviteli bíróság döntése amerikai millióinak a jogait veszélyezteti, akik egyszerűen csak azt akarják, hogy szabadon gyakorolhassák vallásukat anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy elveszítik munkájukat.

Kennedyt Paul Clement is képviseli, aki George Bush elnök idején az Egyesült Államok főügyésze volt. Mint mondja, a szabályozás gyakorlatilag azt jelenti, hogy az állami alkalmazott tanároknak le kell mondaniuk a vélemény- és szólásszabadsághoz való jogukról az iskola kapujában.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre