El a kezekkel a gyermekeinktől

A szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Európai Unió vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon.

Varga Judit úgy kezdte a bejegyzését, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben.

„Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba” 

– hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a Thierry Breton uniós biztosnak szerdán, határidőre megküldött válaszlevélben részletesen kifejtette a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi és szakmai tévedésekről. Kiemelte, Magyarország meg fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

„Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal”

– fogalmazott.

A felvilágosító előadásokkal kapcsolatban elmondta, azokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak, kizárólag pedagógus jelentétében.

Varga Judit hangsúlyozta: a kormány visszautasítja, hogy a törvény célja a kirekesztés vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne. A törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól. Hozzátette: a jogszabály felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja. A miniszter arról is írt, hogy Magyarországon a vallási, etnikai, szexuális és bármely egyéb kisebbségek jogait garantálják, az Alaptörvény szigorúan tiltja, a törvények szigorúan büntetik a kisebbségeket érintő kirekesztő és diszkriminatív megnyilvánulásokat.

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Varga Judit

Iratkozzon fel hírlevelünkre!