Rétvári: A NEK ajándék volt az életünkben

Erősebb hitet, egy elmélyültebb hetet, annak az érzését, hogy a katolikus egyház valóban egy világegyház.

A kongresszus megmutatta, hogy a hit mindenkit összeköt. S a világ számos országából érkezett egyházi vezetők és résztvevők ugyanazon az úton keresik Istent, mint mi – írta posztjában az államtitkár.

Úgy fogalmazott: hallgatva az elhangzott gondolatokat, átélve a liturgiákat, jobban megerősödik, hogy mi az örök érték és mi a mulandó. „A média és a fogyasztói társadalom nap mint nap arcunk elé tolja ami felszínes és felkapott. Ami kívülről csillog-villog, de belülről üres” – magyarázta Rétvári Bence, aki szerint a NEK segített az egyensúly megtalálásában. „Másként élünk ezután, többet igyekszünk foglalkozni azzal, ami fontos és kevesebbet a kevésbé értékessel” – folytatta az államtitkár.

Hozzátette: a NEK olyan ajándék volt az életünkben, ami után hiányérzet támad az emberben.

Az államtitkár szerint óriási büszkeség, hogy a világ egyik legnagyobb vallási eseményének ilyen színvonalon tudott otthont adni az ország. Köszönetét fejezte ki minden szervezőnek, kiemelve a kórust, amely biztosította az esemény emelkedett hangulatát. Külön köszönetét fejezte ki a börzsönyi erdészeknek a NEK-emlékkereszt állításáért.

Isten, áldd meg a magyart! – zárta a Himnusz, az alaptörvény és Ferenc pápa szavaival gondolatait az államtitkár.

Az eredeti bejegyzés itt olvasható.

Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

'Fel a tetejéhez' gomb