LMBTQ-ellenes matricákat ragasztgattak, rájuk szállt a belga rendőrség

A belga szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított a Belgium flamand régiójában található nagyvárosok, Antwerpen és Gent közterein kiragasztott LMBT-ellenes matricák elhelyezése miatt – jelentette hétfőn a The Brussels Times című belga hírportál.

A matricákon az LMBT-közösséget szimbolizáló szivárványos zászló egy fekete csíkkal áthúzva, és „csak a normálist” szöveggel keretezve látható. A falragaszokról több LMBT-aktivista tett hivatalos bejelentést a rendvédelmi szerveknek. A flamand rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást, továbbá feljelentés is készül gyűlölet -bűncselekmény és vandalizmus vádjával.

Holland sajtóközlések szerint, hétfőn a rotterdami rendőrség ugyancsak nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik hétvégén homofóbnak tartott feliratokkal rongálták egy melegjogi szervezet irodaházát. A szervezet elnöke szerint a támadás a Rózsaszínű Elvtársak nevű, melegekkel szimpatizáló egyesület megalakulásával függ össze.

A múlt hónapban a Rózsaszínű Elvtársak alapítójának rotterdami edzőtermében gyújtogatás történt és az épület falára homofób jelzőket firkáltak.

(MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre