Feltartóztatják és átkísérik őket

1020 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 376, szombaton 267, vasárnap 375 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett Győr-Moson-Sopron megyében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – az idén az eddigi legtöbb – 2318 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – augusztus 23-tól 29-ig – a feltartóztatottak száma 2033 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát határnál és az ország belsejében nyolc embert fogtak el, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön rendőr járőrőzik az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentősen emelkedett idén a határsértők száma 2020-hoz képest. A határsértők többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Iratkozzon fel hírlevelünkre!