Az év balekja lehet a szerb embercsempész

Rendőrautónak ütközött az M86-os autóúton egy szerb embercsempész, majd járműve az árokba csúszott; a vele utazó 27 határsértőt visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a rendőrök pénteken 23 óra körül az M86-os számú autóúton egy magyar rendszámú tehergépkocsit akartak ellenőrizni. A szerb állampolgárságú gépkocsivezető a szolgálati gépkocsinak ütközött, majd az út melletti vízelvezető árokba hajtott.

A balesetben ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült.

A sofőrön kívül a gépkocsiban huszonhét ember utazott, akik szír, szomáliai és afgán állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – közölték.

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

 

(MTI)

Kiemelt képünk illusztráció, melyen bilincs látható egy vádlott kezén 2015. szeptember 16-án a Debreceni Járásbíróság tárgyalótermében, ahol megkezdődött az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés ügyének tárgyalása. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!