Nagyon nyüzsögnek az embercsempészek

Összeütközött három jármű az M0-s autóút 18-as kilométerénél, kettőt két román állampolgár vezetett, akik határsértőket szállítottak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Az Útinform arról tájékoztatott, hogy a baleset az M0-s déli szektorában, az M1-es felé vezető oldalon, a szigetszentmiklósi csomópont után történt.

A baleset helyszínén elfogtak tizenegy, magát iraki és szír állampolgárnak valló férfit; a sofőrrel együtt előállítják őket

– írták a rendőrök. A határsértőket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a két román sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indul. Az Útinform azt közölte, hogy óriási a torlódás a baleset mögött: csak egy sáv járható, a sor vége az 5-ös úti csomópontnál van. A menetidő legalább egy órával megnőtt.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Összetört autók láthatók az M0-s autóút 18-as kilométerénél, a szigetszentmiklósi csomópont közelében 2021. szeptember 2-án. A három karambolozó jármű közül kettőt román állampolgár vezetett, akik határsértőket szállítottak. MTI/Mihádák Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre