Fülöp Attila: a gyermekvédelemben nagy szerepet kapnak az egyházak

Az egyházak gyermekvédelemben játszott szerepét méltatta Nyíregyházán az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

A gyermekvédelemi rendszerben lévő gyerekek háromnegyedét egyházi fenntartású intézmények vagy szolgáltatók látják el – mondta Fülöp Attila egy görögkatolikus gyermekvédelmi konferenciát követően, Nyíregyházán. A 23 ezer gyermekből 16 ezerről az egyházak, ezen belül mintegy 2500-ról a görögkatolikusok gondoskodnak – tette hozzá.

Nem szabad a gyermekvédelmet állami monopóliumként értelmezni, nagy szükség van az egyházi tapasztalatokra. Esetükben ez nem jogszabályokon vagy kötelezettségeken alapuló feladatellátás, hanem természetes feladat és misszió

– mondta az államtitkár.

Ezeknek a gyermekeknek arra van szükségük, hogy megtapasztalják a közösséghez tartozás élményét, kapcsolatot és bizalmat építsenek az életükben. Ebben fontos az egyházak partnersége – közölte Fülöp Attila.

A gyermekeket nemcsak az élet, hanem a nemzet számára is meg kell menteni

– mondta.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára beszédet mond a Kézfogás Klaszter szakmai nyílt napján Miskolcon 2021. augusztus 23-án. MTI/Vajda János

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!