Miséznek az abortuszklinikák előtt

A legnagyobb coloradoi Planned Parenthood abortuszklinika előtt gyűltek össze a denveri katolikusok néhány napja. Új kampányt indítottak a még meg nem született gyermekek életéért.

A 40 Days for Life 365 címet viselő kampánnyal Denver is csatlakozott azokhoz az egyesült államokbeli városokhoz, akik az egész éves „imavirrasztás” mellett 40 napot ajánlanak fel a nem született kisbabák életéért egy tavaszi és egy őszi kampány keretében – írja a Catholic News Agency.

„Ha tizenöt iskolás gyermeket gyilkolnának meg a mai napon, a társadalmunk és a média teljesen kikelne magából. Ezekre a gyilkosságokra viszont teljesen érzéketlenné váltunk”

– közölte Brad Maddock, az esemény egyik szervezője.

Az esemény rózsafüzér-imádsággal indult, majd felszólalók beszédét követően szentmisével zárták az eseményt.

A 40 Days for Life 365 célja, hogy békés tanúja legyen az élet méltóságának; az abortuszklinika nyitvatartási napjain, minden nap ott imádkoznak a csendes tüntetők az épülettel szemben.

Az augusztus 14-én útnak indult kampány nyitóeseményén több mint 100-an vettek részt.

A szemtanúk beszámolói szerint a mise idején abortuszra érkezett egy nő a klinikára, majd miután leparkolt, el is hajtott, hogy az utca végén a Marisolba, egy katolikus nőgyógyászati klinikára menjen át.

2016-ban Samuel Aquila érsek körmenetet vezetett körbe a klinika épülete körül. Az 1800 fős tömeg hétszer járta körbe az 50 ezer négyzetméteres épületet.

„Az abortusz több afroamerikai életét követeli, mint a fegyveres erőszak, a szívbetegségek, a rák és az AIDS együttvéve, és úgy tűnik, hogy az abortusz olyan módon veszi célba a feketéket, hogy az csak mosolyt csalhat a Ku Klux Klán megmaradt tagjainak arcára. Minden három élő afroamerikaira jut egy olyan, akit abortuszon vettek részt”

– írta Alveda King republikánus politikus 2008-ban, a klinika megnyitásakor. A statisztika azóta drámai mértékben romlott.

Kiemelt képünk forrása: Fr. Daniel Ciucci/YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre