Hatalmas veszteségeket szenvedett az al-Shabaab

Az al-Shabaab terrorszervezet mintegy hatvan tagjával végzett a szomáliai hadsereg, meghiúsítva az iszlamisták támadását két katonai bázis ellen a déli Alsó-Shabelle régióban – közölte szombaton Daud Abukar Abdi, a hadsereg műveleteket irányító parancsnoka.

A katonai rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a Sabiid és Anole támaszpontok térségében pénteken lezajlott összecsapásokban a terroristák két parancsnokát és műveleti vezetőjét is megölték. Hozzátette, hogy viszonylagos nyugalom tért vissza a bázisok térségében, de a hadsereg továbbra is üldözi a szélsőségeseket.

A szomáliai biztonsági erők az Afrikai Unió békefenntartóival vállvetve 2019. április 2-án foglalták vissza a stratégiai jelentőségű Sabiid települést a terroristáktól.

Az al-Kaida terrorszervezethez köthető al-Shabaab, amely évek óta fegyveres harcot folytat a mogadishui központi kormány megdöntéséért, és az iszlám törvénykezés, a saría szigorú értelmezését akarja bevezetni, gyakran hajt végre fegyveres és bombatámadásokat az Afrika szarván lévő országban civilek és a biztonsági erők tagjai ellen egyaránt.

(MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: Garowe online

Iratkozzon fel hírlevelünkre