Csaknem nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A rendőrök és katonák péntektől vasárnapig 792 határsértő ellen intézkedtek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 189, szombaton 312, vasárnap 281 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Emellett a román, horvát és ukrán határszakaszon, valamint az ország belsejében tíz embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 1681 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 2-ától 8-áig – a feltartóztatottak száma 1403 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon, valamint az ország belsejében 39 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 16 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön migránsok a magyar közmédia határsértésről szóló tudósítását nézik okostelefonon a vajdasági Horgos központjában 2020. január 28-án. MTI/Molnár Edvárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!