A paralimpián sem lesznek nézők a helyszínen

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a japán kormánnyal és a tokiói városvezetéssel egyeztetve döntött így a koronavírus-járványra hivatkozva.

A döntés ellenére nem lesz teljesen zárt kapus a paralimpia, mert egy nevelési program részeként a helyi diákok kivételt képeznek. A tanulók jelenlétéről az iskolák vezetése egyeztet majd a szülőkkel.

A hétfői bejelentés nem nevezhető váratlannak, Tokióban ugyanis augusztus 31-ig vészhelyzet van érvényben, a járvány miatt már az alig egy hete zárult olimpiai játékokra sem engedték be a hazai érdeklődőket sem.

„Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt”

– mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke.

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszédet mond az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpián versenyző magyar csapat tagjainak eskütételi ünnepségén Budapesten, az Eiffel Műhelyházban 2021. augusztus 11-én. A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 37+1 fős sportolói delegáció vesz részt Magyarországról. MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre