Fejlesztési pályázatában dicsérte, a kampányban támadta a kormánypárti városvezetést a Cseh Katalinhoz köthető céghálózat

A váci Nádas utcából jelentkezett be közösségi oldalán pénteken közzétett videójában Rétvári Bence államtitkár – arról a címről, ahová a momentumos Cseh Katalinhoz kötődő cégek vannak bejegyezve. Ezek a társaságok – mondta – százmilliós nagyságrendű EU-s vállalkozásfejlesztési támogatásokat kaptak, olyan forrásokból, amelyeket eredetileg váci vállalkozásoknak szántak. Olyanoknak – folytatta Rétvári Bence –, amelyek évtizedek, vagy akár generációk óta Vácon tevékenykednek, és szerettek volna jobb körülmények között dolgozni, fejleszteni, a helyi közösséget működésük által még erősebbé tenni, még több váci munkahelyet teremteni.

A momentumos Cseh Katalinhoz kötődő cég saját EU-s pályázatában azt ecsetelte, hogy milyen jól illeszkednek céljaik az akkori Fidesz-KDNP-s váci városvezetés céljaihoz, azokkal a messzemenőkig egyetértenek. Vagyis a céges anyagokban elismerték és támogatták – míg a politikai kampányban kritizálták a jobboldali városvezetést. Ezeknek a pályázati támogatásoknak nem budapesti Momentum-politikusokhoz köthető cégekhez kellett volna kerülniük, hanem váci emberekhez, váci vállalkozásokhoz – mondta a videóban az államtitkár.

Akik szerint a „fideszes vállalkozások” elvittek minden EU-s forrást a többi vállalkozás elől, pont azok vitték el a váciaknak szánt támogatást a váciak elől” – kommentálta Rétvári Bence.

Iratkozzon fel hírlevelünkre