Zsidóbérencezett és zsideszezett az előválasztáson induló jobbikos

A baloldali előválasztás részt vevője lesz az a jobbikos Süle Zsolt is, aki több párttársához hasonlóan korábban rendszeresen tett a zsidókat és a cigányokat gyalázó kijelentéseket, és gyakran osztott meg például a Kuruc.infóról származó szélsőséges, gyűlöletkeltő tartalmakat – közölte a Magyar Nemzet.

„Újabb jobbikos jelöltről derült ki, hogy rendszeresen tesz antiszemita, rasszista megnyilvánulásokat. Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe. A Gyurcsány-párttól az LMP-ig minden alakulat támogatta a politikus megválasztását”– hívta fel a figyelmet a hírportál.

A Magyar Nemzet kiemeli, nem egyszeri esetről van szó, hanem évek óta tartó gyakorlatról:

„Az egyik ilyen szóban forgó komment 2013-ban született, amikor a rendőrség nem engedte, hogy egy időben a holokauszt áldozataira emlékező, az Élet menetével a szélsőjobboldali Nemzeti Érzelmű Motorosok Adj gázt! jelszóval vonuljanak fel.”

„A 2014-es választás előtti kampányban az antiszemita képviselő egy olyan mémet is megosztott, amely „Zsidesznek” aposztrofálta a kormánypártot, emellett pedig több bejegyzésben gúnyosan „Orbán rejtett erőforrásaiként” emlegette a cigányságot” – írták. 

A lap egy 2017-es bejegyzésre is felhívta a figyelmet, amelyben Pápai Joci előadóművészt kritizálták, majd javaslatot tettek más, nem roma származású művészre, akik szerintük megfelelőbbek lettek volna egy március 15-i ünnepségre.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Kiemelt képünk forrása: infopapa

Iratkozzon fel hírlevelünkre