Emberért nem tüntetnek annyian, mint a beteg alpakáért

Betegnek minősített alpaka megölése ellen tiltakoznak állatvédők Angliában, Geronimót a brit környezetvédelmi minisztérium döntése szerint el kell altatni, mivel szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg.

Az állatéletvédők, zöldek, vagy az önmagukat éppen ki tudja milyen néven jellemzők a brit miniszterelnök irodája előtt csődültek össze követelve, hogy a miniszterelnök mentse meg az alpaka életét. A tüntetők egy 80 ezres – leírom másképp is, azaz – nyolcvanezer állampolgár által aláírt petíciót is lobogtattak abban a reményben, hogy Boris Johnson most odamegy és jól rendet vág az alpakaólban, mondhatni.

A farmot, ahol Geronimó az utolsókat rúgná, ha békén hagynák, épp egy harmincfős alpakatenyésztőkből, helyi lakosokból, illetve rendületlen aktivistából álló védelmi vonal őrzi csütörtök óta; ekkor született meg a környezetvédelmi minisztérium döntése, miszerint 30 napon belül az állatot el kell altatni.

Az aktivisták azzal érvelnek, hogy szerintük a betegséget megállapító két teszt mindegyike hibás volt, és egy pontosabb vérteszt elvégzését követelik. Ezt értelemszerűen George Eustice környezetvédelmi miniszter visszautasította. Elképzelhető, bokrosabb teendői is akadtak annál, hogy egy szakértői döntést megkérdőjelező csoport lelkibékéjét ápolgassa.

Tény, hogy előfordult a múltban, hogy úgy altattak el fertőzésgyanús alpakákat (négyszer is!!), hogy a boncasztalon kiderült, nem is voltak fertőzöttek, azonban az némi mérlegelésre adhat okot, mennyire erősen borulhatott meg a társadalom súlyozásra való képessége hogy egy országban, ahol féktelenül emelkedik az elvégzett abortuszok száma, illetve ahol a Lordok Háza épp az asszisztált öngyilkosság legalizálásának kérdését firtatja.

(Vasarnap.hu/MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: Nools

Iratkozzon fel hírlevelünkre!