Orbán Viktorral és Áder Jánossal is találkozni fog Ferenc pápa

A „függetlenobjektív” média ennek korábban az ellenkezőjét állította.

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel érkezik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, majd ellátogat a Hősök terére, ahol részt vesz a világesemény záró szentmiséjén – írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.

Az egyházfő programjából kiderül, hogy a hivatalos köszöntők után

Ferenc pápa találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit.

„A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál”

– olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kommünikéjében.

A program alapján a Szentatya még aznap délután indul Pozsonyba, ahol a háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi továbbá Kassa és Eperjes városát, szeptember 15-én pedig a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen tart szentmisét.

A Szentatya programja világosan rámutat, a baloldal nem állított igazat, amikor számos politikus és médiafelület azt híresztelte, hogy Ferenc pápa nem hajlandó találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Áder János még 2020 februárjában hívta meg Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A köztársasági elnök abból az alkalomból tett személyes látogatást az egyházfőnél tavaly, hogy Magyarország és a Szentszék száz évvel ezelőtt létesített diplomáciai kapcsolatot. Áder János ekkor kitért arra is, hogy huszonöt éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban. Mivel azonban a katolikus világtalálkozót egy évvel későbbre kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, a Szentatya látogatására is többet kell várni.

(Magyar Nemzet)

 

A Vatikán szerint az abortusz nem lehet emberi jog

Az ingyenes és egyetemes egészségügyi ellátás mellett emelt szót Ferenc pápa

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!