A görög ortodox egyház körlevélben próbálja eloszlatni az oltással kapcsolatos téveszméket

A görög ortodox egyház zsinata körlevélben próbálja eloszlatni a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos téveszméket - közölte kedd este a Kathimeriní című görög napilap, amely közzé is tette a tizenkét kérdés és válasz formájában írt dokumentumot.

A négyoldalas körlevél, amelyet Görögország templomaiban szándékoznak felolvasni a híveknek, nemcsak a vakcinák élettani hatásait firtató kérdésekre próbál választ adni, mint például az, hogy az oltások hatékonyak-e a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa ellen, de a gyakoribb összeesküvés-elméletekkel is foglalkozik.

„A koronavírus elleni vakcinákban nincsenek mikrocsipek. Ezek valóságtól elrugaszkodott elméletek, amelyek internetes félretájékoztatási kampányokon alapulnak”

– olvasható a zsinat körlevelében, amely egy másik népszerű összeesküvés-elméletet is igyekszik eloszlatni, miszerint a vakcinák embriósejteket tartalmaznak.

A fertőzöttek száma az utóbbi időben jelentősen emelkedett a 11 millió lakosú Görögországban, miközben a vakcinák iránti igény csökkent. Az egészségügyi hatóságok 3565 új esetet regisztráltak az utóbbi 24 órában.

A kormány különböző módszerekkel – kényszerrel és jutalmakkal – próbálja rávenni a lakosságot az oltási kampányban való részvételre. Nemrég 150 euró (52 ezer forint) pénzjutalmat kínált a fiataloknak azért, hogy beoltassák magukat a koronavírus elleni vakcina legalább első dózisával. Mindemellett az oltásokat kötelezővé tették az egészségügyben és az idősotthonokban dolgozók számára.

(MTI)

 

Még a szlovákok szerint is jó az oltási kampányunk

A harmadik körös oltásokhoz is van elég vakcina Magyarországon

Merkely: Nem tesztelni kell, hanem oltakozni

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre