Zord külsejű motorosok térdelnek és vetnek keresztet

Kétnapos motoros zarándoklattá nőtte ki magát az idén 20 éves Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kezdeményezésére először 2007-ben szervezett, akkor még szerényebb lélegzetű esemény. Az alapítvány a hit szolgálatában gondozza, fejleszti és igyekszik népszerűsíteni a 2000-ben feltárt, elfeledettnek vélt Szentkút-völgye szenthelyet.

Az elmúlt hétvégén zajlott a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kétnapos motoros zarándoklata – közölték a Vasárnappal a szervezők. Az alapítvány célja és feladata a Szentkút-völgye szenthely, a Boldogasszony-kápolna gondozása és hírének öregbítése.

Az elfeledettnek hitt szenthelyet 2000-ben tárták fel, az ott felállított kápolnát Veres András püspök atya 2004-ben szentelte fel. Az alapítvány által a helyszínre szervezett motoros zarándoklatokon évről évre egyre többen vettek részt, olyan motoros szervezetek is, mint a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvány, az Ecsédi Motoros Egyesület, a Felvidék Farkasok Motorosok Közössége, a Szkíta Motoros Egyesület, a MotorkerékPálosok közössége, a Hunyadi Rend motorosok közössége (akiknek első jótékonysági túrájuk Böjte Csaba árváihoz vezetett Dévára), a Hatvani Motoros Egyesület és az MXXY Moto Klub Slovakia közössége.

Fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

A motoros zarándoklatok célja – közölték a szervezők – az, hogy egy közösséget alkotva, lelki feltöltődést is adjanak a motorosoknak a kicsiny kápolnához vezető zarándoklattal.

„Jó látni a zord külsejű motorosokat térdelni és keresztet vetni látni, vagy nagy szívvel, hálával eltelve szinte gyermeki feszengéssel a programokat figyelni. Ez a kápolna a 21. századi kereszténység egyik vitathatatlan védőbástyája” – írták az alapítvány képviselői.

Iratkozzon fel hírlevelünkre