Ítélet született a háromszoros gyilkos ügyében

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék kedden azt a rákóczifalvai férfit, aki megölt három embert 2017-2018-ban. A feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a bíróság kizárta; az ítélet nem jogerős.

A döntést az ügyész tudomásul vette. A gyulai büntetés-végrehajtási intézetben letartóztatásban levő T. T. vádlott telekommunikációs eszközön keresztül fellebbezést jelentett be, védője szintén fellebbezett, felmentésért. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd, addig a vádlott letartóztatásban marad.

A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás kizárásáról szóló döntése előtt figyelembe vette az igazságügyi pszichológus véleményét. A szakvélemény szerint a vádlott problémamegoldásai alacsony színvonalúak, indulatvezéreltek, felelőtlenek. A férfi szűklátókörű, más szempontjainak megértésére nehezen képes, érzelmi élete labilis, emellett agresszív és kiegyensúlyozatlan. A szakvélemény szerint igen nagy a veszélye annak, hogy idővel újabb, hasonló bűncselekményt követne el. A bíróság álláspontja szerint az ilyen személyiségű vádlott, aki a megbánás semmi jelét nem mutatta, soha nem lesz a társadalom hasznos tagja, nincs esély arra, hogy a társadalom törvénytisztelő tagjává váljon. A bíróságnak nemcsak feladata, hanem kötelessége is megvédeni tőle a társadalmat – közölte Nádor Zoltán bíró.
A vádlott tagadta a gyilkosságok elkövetését, és azt állította, hogy a nyomozás során kényszerítették a beismerésre, amit azonban nem támasztanak alá a védője jelenlétében történt kihallgatásaikor készült kép- és hangfelvételek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019 júliusában aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli kifosztás miatt emelt vádat a – korábban is erőszakos cselekmény miatt elítélt – felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló T. T. ellen. A bíróság a bizonyítási eljárás eredményeként a vádirat tényállását elfogadta ítélkezése alapjául, néhány pontosítással és kiegészítéssel – ismertette a bíró.

A vád szerint a fiatal férfi alkalmi munkák révén ismerkedett meg a nála idősebb, egyedül, hozzá hasonlóan szűkös anyagi körülmények között élő, ugyancsak rákóczifalvai sértettekkel.

A vádlott valamennyi áldozatát puszta kézzel, kegyetlenül gyilkolta meg.

Első áldozata 2017. december 23-án, italozás és vita közben az anyját szidta a vádlottnak, aki emiatt szó nélkül agyonverte őt.

A férfi 2018. február 19-én rövid időn belül megölt még két embert, akik egymás kertszomszédjai voltak. Az események is hasonlóan zajlottak a két portán: a sértetteknek nem tetszett, hogy a vádlott hívatlanul megjelent náluk, ezért kiutasították őt a házukból, és közben felemlegették az anyját is. A vádlott emiatt rájuk támadt, megtaposta és addig bántalmazta őket, amíg meg nem haltak. T. T. mindkét sértettet kifosztotta, ruhaneműt, illatszert és élelmiszert vitt el tőlük.

(MTI)

 

Kiemelt képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre