Sebastian Kurz apa lesz – elképesztő gyűlölethullám követte a bejelentését

Susanne Thier, Sebastian Kurz (ÖVP) osztrák kancellár barátnője gyermeket vár. Az egyébként teljesen hétköznapi és örömteli bejelentést megdöbbentő módon azonban nem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel, sőt, a Twitteren elképesztő gyűlölethullám indult meg. Sértegetések, kárörvendő csipkelődések, alaptalan pletykák terjedtek az üzenetküldőben – írta meg a Kurier.at.

Azzal is vádolják Kurzot, hogy a jó hír közzétételével „átpolitizálta” élettársa várandósságát. Martin Sonneborn német uniós parlamenti képviselő pedig egyenesen odáig süllyedt, hogy a még meg sem született gyermeket „Hitler-babának” nevezte.

Gaby Schwarz, az ÖVP főtitkára vasárnap nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését, azt írta, az ellenzék „elviselhetetlen gyűlöletet szít”. Leszögezte, az ilyen jellegű kijelentéseknek nincs helyük senkivel szemben. Ugyanakkor a hazai ellenzék soraiból többen őszintén gratuláltak a párnak. Pamela Rendi-Wagner, az SPÖ frakcióvezetője, Werner Kogler alkancellár és Alexander Van der Bellen szövetségi elnök „csodálatos hírnek” nevezte a bejelentést és gratulált a Kurz-babához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre