Nem túl sportszerű, hogy az UEFA csak a jobboldali véleményeket bünteti

Magyarország - Franciaország magyar szurkolók

A fair play nem pálya!

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 100 ezer eurós pénzbírsággal, továbbá három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a magyar válogatottat az EB-n tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt. 

Időközben a büntetés indoklása is napvilágot látott, az UEFÁ-nál többek között LMBTQ- és BLM-ellenes molinók, valamint „diszkriminatív” rigmusok verték ki a biztosítékot.

A fegyelmi bizottság döntése után több politikus és véleményvezér is a magyarokkal (illetve a jobboldali megnyilvánulásokkal) szemben alkalmazott kettős mércére hívta fel a figyelmet.

A Vasarnap.hu közreműködésével készülő podcastsorozat, A pálya jobboldala egyik állandó vendége, Lipták Tamás is kifejtette a véleményét a büntetésről. A Kispest-szurkoló jobboldali aktivista a Facebookon állt bele az UEFÁ-ba,

aláhúzva, hogy az európai szövetség szankcionálási gyakorlata szembemegy a fair play alapelveivel.

„UEFA: a fair play, nem pálya!
A baloldal stadionokba hurcolt politikai akcióit szóra sem méltatta a fegyelmi bizottság, de az azokra adott reakciókat súlyosan büntették.
Az MLSZ-nek 100 ezer eurót kell fizetnie, valamint három UEFA rendezésű találkozót zártkapuk mögött kell lejátszania a magyar válogatottnak. Az indoklásban rigmusok, valamint egyébként sehol, semmilyen formában nem tiltott zászlók felmutatása szerepelnek.
De ha már zászlók miatt büntet az UEFA, kíváncsian várom, mit kap a dán szövetség, amiért a szurkolóik a határozott tiltás ellenére vittek be és tartottak fel lmbtqp színű zászlót Bakuban?
A választ tudjuk, hiszen baloldali jelképek miatt nemigen voltak még ilyen szankciók.
Ez így pedig nem túl sportszerű…”

Az Európa-bajnokság átpolitizáltsága egyébként már a magyar válogatott megbüntetése előtt is központi témája volt a közbeszédnek – nem véletlen, hogy A pálya jobboldala legújabb részében is sok szó esett róla.

A műsorban ezúttal Trombitás Kristóf, Lipták Tamás és Horváth Tamás mellett Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója osztotta meg a gondolatait a focit és a politikát érintő kérdésekben.

A pálya jobboldala 8. adása:

 

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre