Pufajkás Horn 2021-ben is a baloldal sztárja

Olyan szép, demokratikus és persze européer dolog látni, amikor az egykori állampárt utódpártjának politikusai olyan embert méltatnak, akit ideálisabb történelmi klímájú országban háborús bűnökért ítéltek volna el. Előbb Ujhelyi István, majd Gurmai Zita közösségi oldalán tűnt fel ez az izé. Izének mondom, pedig sokkal alávalóbb szót is tudnék rá.

Mindketten Horn Gyulát méltatták, aki a napokban lett volna 89 éves. És természetesen hozzátették a szokásos, balos, hazug agendát: az európai integrációt is Horn Gyula kezdte el. Nyilván, nem?

Forrás: Dr. Ujhelyi István Facebook-oldala

Ő vezette az uniós csatlakozás kapujához az országot, felvilágosult vezetőként. Most pedig, mondják ők, Orbán keleti despota módjára rántaná vissza hazánkat. A cinizmusnak és hazudozásnak egészen új szintjei ezek. Mert Ujhelyiék azt állítják, hogy az egykori pufajkás, aki szovjet szuronyokkal a háta mögött és hozzá hasonló kollaboránsok társaságában a saját népe ellen lépett fel, az már valami! Ám Orbán Viktor, aki Horn Gyula és társai ellen küzdött, akit ezek a bolsik még a ‘80-as évek végén is megvertek, vegzáltak, próbáltak ellehetetleníteni, egy keleti diktátor.

Látjuk magunk előtt azt a szituációt, amikor egymással szembe kerül egy tőről metszett bolsi és egy demokratikus felhatalmazással bíró miniszterelnök, és előbbi kerülhet ki belőle pozitívan? Igen, ez a baloldali tempó. A múltat végképp eltörölni, jöhet Hornhoz is az Új Múlt Kft. Pufajka nem is volt, ha meg mégis, hát vegzálták a bátyját azok a gaz forradalmárok. Ami persze egy újabb kamu, ugyanis Horn testvérét egy szovjet teherautó ütötte el a fellelhető adatok szerint. Magyarán Horn Gyula egyszerűen kitalált egy hazugságot arra, hogy magyarázza a magyarázhatatlant.

Ezek ugyanazok

Persze ezt a témát már sokszor körbejártuk, sok újat nem lehet mondani. És tisztában voltak ezzel a magyar választók is 1994-ben. Az azonban mégiscsak felháborító, hogy napjaink Magyarországán teljesen nyíltan lehet dicsérni egy embert, akinek a magyar történelem legsötétebb lapjain bérelt helye van. Ad absurdum pedig szembeállítják Orbán Viktorral.
Fontos ezekről beszélnünk, mert újra és újra rávilágít egy nagyon fontos tényre: ezek valóban ugyanazok. Most éppen más ruhákban, a kor elvárásaihoz alkalmazkodva, nem Kelet, hanem Nyugat felé hajbókolva.

Semmit sem változtak. A felszín alatt a baloldal számára ugyanúgy elfogadható a pufajka, mint 1956-ban. Ha alkalmuk lenne rá, csettintésre változnának vissza bolsikká, de ez most más kor, más szabályrendszerrel, más lehetőségekkel. Minduntalan fel kell hoznunk, hogy a balos pártok, az ellenzéki összefogás védhetetlen embereket és eszméket emel fel és tart meg. És erre az egyik legjobb példa, hogy 2021-ben is felnéznek Horn Gyulára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre