Keményen nekimentek a poliamoriát elítélő papnak

Amikor Chrystian Shankar brazil katolikus pap,  aki a Divinopolis-i Galvão testvérnek szentelt egyházmegyei kegyhelyen szolgált, megtudta egy anyától a közösségből, hogy annak pedagógus gyermeke az iskolában poliamoriáról tartott órákat, június 18-án mondott homíliájában elítélte a gyakorlatot.

A prédikációban Shankar atya felolvasta az anyukától kapott, poliamoriáról szóló tantervet. Abban a „szeretet és család új formáiról” értekeztek, az atya pedig kifejtette: óvakodjanak ezen tanításoktól, amely a családok ellen tör, a gyermekeket pedig perverzálják

A szentbeszédről készült videófelvételtől felrobbant az internet brazil szegmense, majd nemsokkal később érkeztek is az ügyeletes pszichológus-pedagógus „megmondó emberek”, akik teljes lendülettel nekimentek az atyának.

A hívek sem tétlenkedtek a támadást látva: a néhány nappal később szervezett, és Shankar atya által vezetett szentségimádásra már „Chrystian atyát támogatom” transzparensekkel érkeztek – közölte a Catholic News Agency. Shankar számára ez egy Istentől kapott jel volt, amiért az imádság alatt hálát is adott.

José püspök azt mondta, ez a megpróbáltatás annak a jele, hogy a jó úton járunk. És tudva azt, hogy ti csatlakoztok hozzám ebben, nagy örömmel tölt el”– fogalmazott Shankar atya.

Ennek ellenére a püspök megkérte az atyát, hogy az általánosítások miatt, és a pedagógusok, pszichológusok kapcsán tiszteletlen megnyilvánulások miatt kérjen nyilvánosan bocsánatot. Június 26-án az atya eleget is tett az elöljárói kérésnek, melyben megfogalmazta: szükségtelen volt, de nem is állt szándékában minden oktatásban és pszichológiában érdekelt szakemberről beszélnie, mivel „egy konkrét esetről, pszichológusról, tanárról volt szó”.

Ugyanakkor Shankar atya azt is megfogalmazta, hogy ez az egész egy „gyönyörűen megrendezett játék”, hiszen „nagy ügyességgel és intelligenciával elérték azt, hogy a figyelem fókusza elterelődjön a problémáról”; már senki nem arról beszél, hogy mit tanítottak az iskolában és ez miért lenne problémás.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre