Biciklisek a babákért – a meg nem született életekért tekernek

Vasárnap startol a Biking for Babies 12. jótékonysági kerékpármenete – jelentette a CNA. Július 11-én azért áll a startvonalhoz 50 egyetemista és fiatal felnőtt, hogy a 800 mérföldes táv megtételével felhívják a figyelmet a meg nem született életekre.

A Biking for Babies célja, hogy az eseménnyel idén 225 ezer dollárt (~67,5 millió forint) gyűjtsenek terhestámogató központok javára.

A kezdeményezés 2009-re nyúlik vissza. Jimmy Becker és barátja, Mike Shaefer először 600 mérföldet tekertek, hogy ezzel hívják fel a szélesebb társadalom figyelmét életpárti céljukra. Akkor 14 ezer dollárt sikerült gyűjteniük. 

A Biking for Babies egy év alatt nemzeti szintű kezdeményezéssé nőtte ki magát, 2010-ben már, mint nemzeti futam szervezték meg. A versenyzők nyolc napig kerékpároznak, hogy New Orleansból eljussanak  az illinoisi Champaign-be.

A biciklisek sárga, Biking for Babies feliratú pólókat viselnek, a nézelődők pedig gyakran megállítják őket, hogy a missziójuk felől érdeklődjenek. Weboldaluk tanúsága szerint részben ezeknek a találkozásoknak köszönhető, hogy ilyen mértékben gyarapszik támogatóik száma.

A futamon indulók nem csak fizikailag készülnek hónapokig az államokon átívelő megmérettetésre, de a helyi terhestámogató központba is el kell látogatniuk, hogy részleteiben megismerhessék missziójukat.

Kiemelt képünk forrása: Catholic Herald

Iratkozzon fel hírlevelünkre