Közéleti képzéssorozatot tartottak nőknek

Nemrég zárult le a a Kereszténydemokráciáért Egyesület nők számára indított ingyenes online közéleti képzése. A „Nő a küzdelem” címet viselő, hat alkalmas előadássorozat során a hölgyek elsajátíthatták a stresszhelyzet-kezelés, a beszédírás, a tudatos közösségimédia-használat titkait, illetve hasznos információkat kaphattak a magyarországi médiajogi helyzetről, az öltözködésről, megjelenésről is.

„A nők és a férfiak eltérő szabályok szerint vesznek részt a közéletben; és az általuk megszólítottak is – úgy megjelenésben, mint megszólalásban – eltérő viselkedést várnak el mindkét nemtől. A közélet iránt érdeklődő nőknek egy képzéssorozat során szerettünk volna útmutatást nyújtani arról, hogyan öltözködjenek, hogyan sminkeljenek, milyen módon írják meg saját beszédeiket vagy tűnjenek ki közösségükben úgy, hogy saját stílusukat és egyéniségüket őrizve, de megfeleljenek a külső és belső körös elvárásoknak” – beszélt a képzés lényegéről Janó-Veilandics Franciska, a Kereszténydemokráciáért Egyesület elnöke.

Még mindig nagyon kevés a keresztény női politikus Magyarországon – tette hozzá –, ezért az egyesület legfőbb célja a nők önbizalmának növelése volt, hiszen közülük sokan azért nem mernek a politika élvonalán harcolni, mert nem bíznak saját képességeikben.

„Nagyon örültünk annak, hogy az előadásokra jelentkezők egyik fele ambiciózus fiatalokból, míg a másik fele olyan, a közéletben jártasabb hölgyekből állt, akik már polgármesteri, polgármester-helyettesi vagy önkormányzati képviselői pozíciót töltenek be. Ez a képzés ugyanis célját tekintve ugródeszkaként szolgált a lelkes kezdőknek, egyúttal tudásbővítést ad a már ‘versenyben’ lévőknek” – részletezte Janó-Veilandics Franciska. Elmondta: A záróalkalmon Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő volt a vendég, akivel a résztvevők kötetlenül beszélgethettek a 21. századi nőkép és a keresztény női politizálás kihívásairól.

A koronavírus-járvány miatt a tanfolyam ezúttal az online térben zajlott, de a jövőben személyes tréningeket is tartanak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre